Seznam alergenů

Podle nařízení EP a Rady (EU) č. 1169/2011, platného od 13.12.2014

Seznam hlavních potravinových alergenů

A1 Obiloviny obsahující lepek

a – pšenice, b – žito, c – ječmen, d – oves, e – špalda, f – kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

A2 Korýšia výrobky z nich

A3 Vejce a výrobky z nich

A4 Ryby a výrobky z nich

A5 Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

A6 Sójové boby (sója) a výrobky z nich

A7 Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

A8 Skořápkové plody

a – mandle, b – lískové ořechy, c – vlašské ořechy, d – kešu ořechy, e – pekanové ořechy, f – para ořechy, g – pistácie, h – makadamie a výrobky z nich

A9 Celera výrobky z něj

A10 Hořčicea výrobky z ní

A11 Sezamová semena (sezam)a výrobky z nich

A12 Oxid siřičitý a siřičitany

v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2

A13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

A14 Měkkýši a výrobky z nich