Podle nařízení EP a Rady (EU) č. 1169/2011, platného od 13.12.2014
Seznam hlavních potravinových alergenů
A1 Obiloviny obsahující lepek
a – pšenice, b – žito, c – ječmen, d – oves, e – špalda, f – kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
A2 Korýšia výrobky z nich
A3 Vejce a výrobky z nich
A4 Ryby a výrobky z nich
A5 Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
A6 Sójové boby (sója) a výrobky z nich
A7 Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
A8 Skořápkové plody
a – mandle, b – lískové ořechy, c – vlašské ořechy, d – kešu ořechy, e – pekanové ořechy, f – para ořechy, g – pistácie, h – makadamie a výrobky z nich
A9 Celera výrobky z něj
A10 Hořčicea výrobky z ní
A11 Sezamová semena (sezam)a výrobky z nich
A12 Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2